Spela bilbingo

Bilbingo är ett sätt att spela klassisk bingo men på ett annorlunda och underhållande sätt. Det har spelats ända sedan 1961 då bilbingo anordnades för första gången. Bingon anordnas oftast på en speciell plats, dag och tidpunkt. Bilbingo spelas i de samhällen som inte har någon egen bingohall och det kan vara en idrottsförening eller liknande som anordnar bilbingo för att få in lite extra pengar till klubben.

 

Bilbingo arrangeras på sommarhalvåret, eftersom spelet är så väderberoende. Det tillhör inte ovanligheterna att bilbingo besöks av turister eller liknande som egentligen bara hade vägarna förbi, men ville testa något annorlunda och roligt på sin semester. På bilbingon är det en god stämning och är ett trevligt sätt att umgås med sina familj och de övriga spelarna i fikapausen.

 

Alla reglerna är desamma som om du skulle besöka en bingohall. Spelet går ut på att pricka in de uppropade numren på bingobrickor och få bingo. I bilbingo sitter du i din bil och spelar bingo, bekvämt och skönt, efter har parkerat bilen på en parkeringsplats eller grusplan. Bingonumren ropas upp i högtalare som gör att alla hör. När du få fem i rad så behöver du inte skrika bingo, utan du tutar helt enkelt med biltutan.

 

Hur spelas bilbingo?

Ett bilbingo-arrangemang tar mellan 2 – 3 timmar och det läggs in en fikapaus i mitten för att spelarna ska kunna sträcka på benen och så vidare. Det gäller att komma i god tid och hitta en parkeringsplats, samt att köpa sitt block med bingospel.

 

Grundspelet i bilbingo kallas för trippel och är oftast ett litet block med ett visst antal blad som har spelplaner. Spelplanen är en indelning med sex spelfält (bingobrickor) som har tre rader som är vågräta med slumpade nummer. Hela blocket med spelplaner har slumpade nummer på brickorna.

 

Bingoutroparen ropar sedan ut numren och sedan gäller det för dig och de andra i bilarna att få rader med alla siffrorna markerade och hålla tummarna för att få bingo. Trippel går att vinna på en, två eller tre rader. Andra spel som också kan förekomma i bilbingo är Fifty Fifty och Free play. Free play bingo ligger oftast som ett sista bingospel på kvällen och har sin egen bingobricka. Det gäller att få bingo på så många rader som möjligt, vilket gör att vinsterna blir bättre.

 

Tips! Glöm inte ta med dig markörer eller pennor så du är beredd för bilbingospel. Visserligen går det oftast att köpa pennor på plats om du hellre skulle vilja det.

 

Hitta bilbingo

Det är inte så svårt att hitta bilbingoplatserna i Sverige, utan det går att gå in till exempel på bilbingokalendern som du hittar på nätet. Annars går det alltid söka efter bilbingospel via olika sökmotorer. Dessutom brukar arrangören oftast annonsera i de lokala tidningarna vilken dag, tid och var bilbingon kommer att genomföras. Svårare än så behöver det inte vara. Har du tur så kanske du kör förbi en bilbingo som är på väg att sätta ingång, då är det bara stanna till och spela och hoppas att få bingo!